Лечение на рани по домовете

Акцент в нашата практика е лечението на различни видове рани в дома на пациента. Д-р Захари Петров извършва домашни посещения за хирургична обработка, смяна на превръзки и лечение на остри, хронични и труднозаздравяващи рани по домовете.

Най-често това са декубитални рани от залежаване (декубитуси, декубитални язви, пролежки), съдови, диабетни рани, рани след операция, рани при онкологични процеси и рани с комбиниран характер.

Раните изискват комплексен подход

Съвременното ранево лечение се фокусира върху причината за възникване на раните и изисква цялостен общ преглед от лекар и лечение на целия организъм, а не просто прилагане на едно или друго локално средство, мехлем или скъпа превръзка.

Съвременно ранево лечение по домовете

Пациентите с хронични рани често са трайно обездвижени или без възможност за самостоятелно обслужване, което прави посещението в лечебно заведение почти невъзможно. Ние можем да ви съдействаме за домашно посещение от лекар за лечение на различни видове рани по домовете. След като запишете час, лекарят ще ви посети на място за цялостен общ преглед на пациента, хирургична обработка на раната, направа на нужната превръзка и изготвяне на индивидуален протокол за ранево лечение.

Самолечението е грешка

В аптечната мрежа и интернет могат да се намерят множество продукти за лечение на рани – превръзки, мази, специфични медицински изделия, традиционни мехлеми и всякакви други средства. Хроничните, труднозаздравяващи рани са различни от чистите, остри, неусложнени рани. Често даден продукт се избира според неговата цена или успешна реклама и тази грешка обикновено води до разочароващи резултати и риск от усложнения. Изборът на средство за лечение на хроничните рани трябва да става само след преглед и консултация от лекар, спрямо специфичните особености на раната, нейния стадий и цялостното общо състояние на организма. Веднъж определен от лекар, протоколът за ранево лечение може да бъде изпълняван и от близките.

Подробна тема относно лечението на различните видове рани, раните от залежаване и декубитусите можете да намерите в нашия форум

Научете повече за раните и тяхното лечение
  • Мултидисциплинарен подход и лечение на целия организъм

  • Индивидуален протокол за ранево лечение, съобразен с конкретния пациент

  • Практични и удобни решения според специфичните особености и стадия на раната